Inspirerande One-Pen övning

Emmelie Grafisk design 0 Comments

Teckning målat med en svart, tunn tuschpenna.

Illustration av modell tecknat med en svart, tunn tuschpenna.

 
Från att ta inspiration från alla olika håll och kanter, vill jag själv dela med mig av en rolig uppgift. Den är enkel och utvecklande. Det du behöver är ett papper och en penna. Välj gärna en penna som inte kan suddas ut eller byta utseende. Uppgiften är att teckna ett föremål, en person eller ett landskap. Det bästa är i detta fall att inte teckna ur minnet, för att kunna studera föremålet i detalj. Teckna gärna snabbt och slarvigt, meningen är inte att skapa en perfekt avbildning.

1. Konturer. Börja med att fundera över om objektet är uppbyggt av några former: cirklar, kvadrater, trianglar eller rektanglar? Hur är de placerade i förhållande till varandra? Finns det några diagonala eller vertikala linjer?

2. Ljusa parter. När du byggt upp konturerna är det dags att studera var ljuskällan kommer ifrån. Finns det några extra ljusa partier? Lämna dessa områden vita och tomma.

3. Skuggor. Var finns det skuggor? Hur faller dem på objektet? Med hjälp av att använda olika rittekniker kan du skapa texturer, djup och skuggor. Använd fantasin, teckna små prickar, streck, kryss, runda ringar eller andra krumelurer. Fortsätt tills du är nöjd!

Denna övning går att variera i oändlighet. När du tröttnat på att använda dig av vitt papper och svart penna, byt ut till en ny färgpenna eller varför inte rita på svart papper med vit penna. Måste du tänka tvärtom då?

Mönster och former att arbeta med för att bygga upp en textur

Streck och former kan bygga upp en illusion av skuggor och djup.

Jane Jönköping

Emmelie Grafisk design, Min vardag 0 Comments

Denna morgon spenderade jag på Jane Jönköpings (Jane Jkpg) Janefrukost. Det är ett återkommande event som Jane Jkpg arrangerar cirka en gång i månaden. Kort och koncentrerat är Jane Jkpg en förening för kvinnliga kreatörer.

Mitt medlemskap är relativt nytt men hela tiden dyker det upp intressanta event och träffar. Kommer även att finnas Jane Sthlm och Sweden framöver. Håll utkik om det är kvinnlig kreatör som är intresserad av att träffas andra kreativa och peppande kvinnor. janejkpg.se

janejkpg-vyskybar-frukost

Janefrukost på VY skybar i Jönköping.

 

Skärmtid och nya ljud

Emmelie Min vardag 0 Comments

Om jag skulle beskriva de senaste dygnen skulle nyckelorden vara ”skärm” och ”miau”.

För ett par veckor sedan blev jag sambo, med Rasmus. Min nya kan beskrivas som hårig, grå, randig och med en sprallig personlighet. Jag föll ofrivilligt pladask efter ett par dagar. Min pojkvän är också mycket förtjust i min nya vän. Bör kanske tilläggas att Rasmus är en katt.

Men åter till de senaste dygnen.

Skärmen har varit upplyst och aktiv ända sedan jag fick hem min nya härlighet. En Macbook Pro med 15 tums skärm. I julas gjorde jag ett tappert försök till att bli en ”Windows-girl”, men misslyckades. Efter det (dum)köpet kommer jag framöver alltid vara och förbli en ”Apple-girl”.

Arbetsstation-hemma-hos-emmelie-strand

Min arbetsstation. Fotograferat till vårt egna magasin Creative Dot. (Finns att läsa under Portfolio > Issuu i huvudmenyn)

Den nya skärmen och Rasmus levererades ungefär samtidigt. De var lika trevliga att umgås med båda två. Det har dock utvecklats åt olika håll. Från att ha varit lojala, trevliga och tystlåtna kan Rasmus numera beskrivas som galen, mysig och högljudd. Han har lärt sig hur det är att vara huskatt hos en tjej som fullkomligt älskar katter.

Han vet att han har en plats i mitt hjärta, oavsett om han tuggar på mina sladdar eller väcker mig mitt i natten. Det är en av de finaste egenskaperna djur har; att de inte funderar på om de är i vägen eller inte räcker till. De är bara naturella och tar för sig av det goda, men hjälp av lite charm och tjatande miau.

ICON magazine pitch

Emmelie Grafisk design 0 Comments

För ett par månader sedan fick vi testa inDesign på djupet. Vi skulle inte enbart skapa en vacker layout, utan även studera ICON magazines grafiska profil och efterlikna den, gärna identiskt.
ICON magazine lägger stor vikt vid typografi och struktur. Layouten upplevs som lyxig och minimalistisk, trots alla detaljer!
Kan verkligen tipsa om att välja ett magasin du tycker är tilltalande och efterlikna deras design i största möjliga mån. Det är en utvecklande och rolig utmaning.

ICON magazine pitch, three spread about Ruth Ansel.

ICON magazine pitch för ett skolprojekt på JU.